2017.06.17.

Glossoptól Budapestig

Minden idők legjobb idegenbeli eredményét érte el június közepén a 7-es magyar női rögbiválogatott a csehországi Eb tornán. Az ötödik helyezés kapcsán beszélgettem Rob Jones vezetőedzővel.

2017.06.09.

Mindenkinek ugrania kell egy szintet

A Magyar Rögbi Szövetség éves, rendes közgyűlésén elfogadta az elnök beszámolóját a legutóbbi közgyűlés óta eltelt időszakról, a 2016. év pénzügyi beszámolóját, a 2017. évi költségvetést, a felügyelő bizottság jelentését, módosította az alapszabályt. Egyben tisztújításra is sor került. Az elnökségi tagok közül Kiss Antal elnökről és Körmöczi Béla alelnökről nem kellett dönteni a tagoknak, hiszen őket tavaly májusban négy esztendőre választották meg. Újraválasztották elnökségi tagnak Debreczeny Dénest, Stiglmayer Gábort és Gyolcsos Ferencet. Új tagként került az elnökségbe Juhász Márton, Tóth Sándor és Kendi Géza. A felügyelő bizottság elnöke Szentes Vidor lett, a két tag pedig Szigeti Erika és Kérdő Szabolcs. A közgyűlés után néhány nappal már a jövőről, és az eddig elért eredményekről is beszélgettem Kiss Antallal, a Magyar Rögbi Szövetség elnökével.

2017.06.09.

A dobogó a cél

A magyar női 7-es rögbiválogatott is megkezdi Eb szereplését. A mieink a TOP 12 alatti osztályban lévő Trophyban szerepelnek, június 10-én és 11-én, az ostravai tornán, majd július 22-én és 23-án Esztergomban próbálják meg a lehetetlent. Az összesített első két hely ugyanis feljutás ér. A csapatkapitány Huszti Katalinnal beszélgettem, aki kilenc éve rögbizik. A tavalyi Eb ötödik helyet tartja pályafutása legnagyobb sikerének. A rögbiben sarkazó játékos a kézilabdát is űzi, és azt mondja, hogy a rögbi sokkal tisztább sport.