2017.04.27.

Még nem elégedett az elnök

Az április 22-ei nap emlékezetes marad a magyar rögbi szerelmeseinek, hiszen a felnőtt férfi válogatott fölényesen legyőzte Norvégia csapatát Eb mérkőzésen, és egy lépésre került a feljutástól, másrészt az U18-as válogatott bronzérmet szerzett a pöstyéni kontinenstornán. Kiss Antallal, a Magyar Rögbi Szövetség elnökével a sportág jelenlegi helyzetét elemeztük.

2017.04.25.

A torna legjobbja profi játékos akar lenni

Nem szokás az, hogy egy Eb torna harmadik helyezett csapatának, jelen esetben a magyarnak a játékosát választják meg a torna legjobbjának. Márpedig ez történt Pöstyénben, ahol a bronzérmes magyar válogatott 10-es számú játékosa, az irányítója, Suiogan Tímár kapta ezt az elismerést.

2017.04.22.

Egy újabb lépés a nagy célért

A Magyar Rögbi Szövetség sajtótájékoztatót tartott április 21-én a férfi válogatott másnapi, norvégok elleni, Esztergomban megrendezésre kerülő XVs Eb mérkőzése előtt. Kiss Antal, a szövetség elnöke, Stiglmayer Gábor sportigazgató és Czakó Attila, a csapat egyik erőssége is optimistán várja a kulcsfontosságú mérkőzést, amelynek megnyerésével nagy lépést tehet együttesünk a Conference 2-ből való feljutáshoz. Az eseményen részt vett Kristian Skjold, a norvég csapat menedzsere is.

2017.04.24.

A kvízkirály nem tud a rögbi nélkül élni

Aligha kell a rögbis társadalomnak Tóth Sándort bemutatnom, aki jelenleg az érdi Fogócska SE utánpótlásedzője, az U18-as válogatottnál az úgynevezett háromnegyed edző, és ahogy ő fogalmazott, a csapat hangulatfelelőse volt a pöstyéni Eb tornán, ahol a magyar válogatott a harmadik helyet szerezte meg. A civilben magyar-történelem szakos tanár április 11-én és 12-én szerepelt a Maradj talpon! című vetélkedőben és nyert is 3 millió 200 forintot.

2017.04.22.

Kiütéses győzelem Norvégia ellen

Azt csak kevesen gondolhatták a mérkőzés előtt, hogy 35 pontos különbséggel, 42:7-re győz majd a magyar férfi rögbi-válogatott Norvégia ellen. Pedig ez történt Esztergomban. Richie Williams csapata talán a legmerészebb várakozásokat is felülmúlta, és Észtország, valamint Dánia után Norvégia skalpját is begyűjtötte. Május elején még Helsinkiben Finnország következik, de a feljutás elérhető közelségben van.